Vejledning i at skrive nyheder

For at holde en designlinje og en mindste kvalitet på siderne, skal vi bede om, at følgende standarder overholdes ved indlæg. Det handler naturligvis om mere end design, det handler også om brugervenligheden og læsbarheden.

Overskriften
Overskriften skal helst ikke være alt for lang, da det kan skabe problemer forskellige steder, husk en nyhed indgår ud over selve nyhedsindlægget, også i forskellige GRIDS og BLOKKE, som trækker nyheder til en række forskellige sider på websitet.

• Max 40 tegn i overskrift
  • Brug store bogstaver med omtanke og ikke bare “Caps Lock”

Billeder
Billeder er noget af det mest synlige ved vores klubside og det er vigtigt, at vi holder en mindste standard for kvaliteten. Billeder kan blive trukket til en række forskellige GRIDS og BLOKKE, og derfor skal de ikke blæses op eller lide under for dårlig kvalitet, det vil få dem til at se slørede ud.

Størrelser på billede som udgangspunkt

• Bredde X højde = 900×600 pixels
  • Billedkvalitet =150-250 kb
  • Billede skal være bredt ikke portræt. Hjemmesiden bygger på wide content, så læg nu venligst mobilen ned, når der tages billeder og giv god plads rundt om motivet.

Billedetyper Sundbyboldklub.om

Brug som udgangspunkt STANDARD POST SETTING neden under nyheden. Såfremt man vil bruge fuldside bredde billeder, så skal billedet være minimum 1200×600 pixels og gerne 250-350 kb.

Det kan være sjovt at lege med tingene, men hvis ikke billeder er gode nok, så skabes der blot problemer.

Forstår man ikke hvad der menes med pixel størrelser eller antal kb, så henvend Jer venligst til en webredaktør og få det forklaret.

Billeder skal som udgangspunkt skæres i et billedprogram til angivne størrelser.

Andet at huske

• Vælg format til højre, standard eller video.
  • Vælg en eller flere kategorier for at sælge indlægget bedst muligt
  • Vælg de TAGS (Nøgleord) som beskriver dit indlæg, gerne 5-10
  • Vælg et Featured IMAGE (Fremhævet) som er det billede som trækkes på alle sider (Det er ikke det samme som et billede som vises i indlægget, her må man sætte billeder ind, hvis der skal være flere end overskrifts-billedet)
  • Husk at vælge forfatter
  • Husk at udgive/gemme indlægget og

Dårlige ideer:

• At skrive noget i Word og så bagefter sætte ind, brug i stedet for en ganske almindelig teksteditor som ikke indsætter kilde, eller skriv i en E-mail og tag det derfra.
  • At gå på kompromis med billedekvaliteten
  • At røre SEO (søgemaskineoptimeringen) delen nederst, den kører selv indlæg, den er forudindstillet